Informații utile

Cum sa iti pastrezi sanatatea aparatului digestiv

O alimentatie nesanatoasa, sedentarismul, stresul, fumatul si consumul excesiv de cafeina si alcool, toate acestea sunt obiceiuri care ne afecteaza, in mod direct, digestia. Atunci apar probleme digestive, extrem de neplacute, cum ar fi diareea, constipatia, gastrita, balonarea, greata sau arsurile la stomac.

Rolul sistemului digestiv este mult mai important si mai complex decat iti poti imagina. Practic, un sistem digestiv sanatos este cel care asigura buna functionare a intregului tau organism, iar eliminarea treptata a resturilor alimentare este esentiala pentru sanatate. Pentru a intelege mai bine cum functioneaza sistemul digestiv, care este importanta lui, dar, mai ales, cum putem trata afectiunile digestive, cititi, mai departe, informatiile prezentate in acest articol.

Ce este sistemul digestiv

Sistemul digestiv este format din tractul gastrointestinal, numit si tubul digestiv, glandele salivare, ficat, pancreas si vezica biliara. Tractul gastro-intestinal este format dintr-o serie de organe tubulare imbinate intr-un tub lung, rasucit de la gura inspre anus.

Sistemul digestiv are importantul rol de a ajuta organismul sa digere alimentele consumate. Bacteriile din tractul gastro-intestinal, numite si flora intestinala sau microbiana, ajuta digestia. Parti ale sistemului nervos si circulator joaca, de asemenea, roluri importante in procesul digestiv. Impreuna, o combinatie de nervi, hormoni, bacterii, sange si organele sistemului digestiv, completeaza sarcina complexa a digestiei alimentelor si a lichidelor consumate, de o persoana, in fiecare zi.

De ce este importanta digestia?

Digestia este un proces fiziologic important pentru transformarea alimentelor in nutrienti, pe care organismul nostru ii foloseste pentru energie, crestere si pentru repararea celulelor. Alimentele solide si bauturile ingerate trebuie sa fie descompuse si transformate in molecule mai mici, sub forma unor substante nutritive, inainte de a fi absorbite de catre sange si distribuite, in celule, in intreg corpul. Apoi organismul nostru extrage substantele nutritive, asimilabile, din alimente si bauturi in carbohidrati, proteine, grasimi, vitamine si minerale.

Care sunt cele mai frecvente probleme digestive?

Diareea, constipatia, gastrita sau balonarea sunt printre cele mai frecvente probleme digestive intalnite. A avea o astfel de problema nu este deloc amuzant, ba mai mult decat atat, persoanele care se confrunta cu una din problemele mai sus amintite sunt puse in dificultate, la locul de munca, si se jeneaza sa vorbeasca despre situatiile neplacute cu care se confrunta. Astfel de probleme pot fi rezultatul bacteriilor prezente in alimente, infectii, sau pot fi cauzate de stres sau alte afectiuni medicale cronice.

Ce poti sa faci pentru a scapa de problemele digestive?

Dupa ce ai mers la medic si ai aflat care este cauza neplacerilor tale, se impune schimbarea stilului de viata si adoptarea unei diete corespunzatoare. Intre controalele la medic, exista un supliment alimentar, care te va ajuta sa obtii, in fiecare zi, un confort mult mai mare. Un astfel de remediu este Gastronel +, un supliment alimentar care te ajuta sa controlezi problemele digestive.

Printre avantajele folosirii Gastronel +, mentionam:

  • Iti aduce bacteriile bune de care ai nevoie;
  • Te protejeaza de arsurile digestive;
  • Iti reda integritatea mucoasei digestive;
  • Iti reconstruieste imunitatea.

Cum se administreaza Gastronel + si de ce este diferit fata de alte suplimente alimentare existente pe piata?

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca tractul digestiv actioneaza ca o gazda pentru bacterii bune, numite probiotice. Probioticele sunt bacterii bune prezente, in mod natural, in tractul digestiv. In multe situatii cu care te poti confrunta zi de zi, bacteriile bune din tubul tau digestiv sunt agresate si distruse: diferite alimente sau bauturi, medicamente (antibiotice sau antiinflamatoare), stres. In aceste situatii se impune sa aduci bacteriile bune in organism cu ajutorul unui supliment alimentar. Atunci cand sunt luate, zi de zi, cum sunt probioticele gasite in Gastronel +, acestea contribuie simtitor la sustinerea sanatatii digestive.

Cu ce este diferit Gastronel+? In primul rand, datorita formulei sale unice de pre si probiotice, care actioneaza pe intreg tractul gastro-intestinal. In acest mod, administrarea Gastronel+ iti readuce echilibrul digestiv de care ai nevoie. Suplimentele alimentare obisnuite folosesc drept principal prebiotic inulina, insa Gastronel+ contine, pe langa inulina, drept principal prebiotic Hi-maize. Acesta este un amidon extras din porumb, rezistent la hidroliza, ceea ce inseamna ca nu fermemnteaza in intestin si ajunge mult mai departe in colon, adica exact acolo unde este nevoie. In acest fel, Gastronel+ reduce simptome neplacute precum constipatie, balonare si diaree.

Tot ca particularitate pentru Gastronel+, contine gamma-Oryzanol, extract din orezul integral, care are importante functii antioxidante, antiinflamatoare si antiulceroase. Mucoasa tubului tau digestiv va fi mult mai bine protejata si in siguranta.

Si, daca nu te-ai convins inca, iti mai spunem ca in Gastronel+ vei gasi si Colostrum, cea mai buna sursa naturala de proteine, imunoglobuline si fier, care sa te ajute sa ai o imunitate solida; se stie ca 70-80% din sistemul tau de aparare este dependent de tubul digestiv.

Cum vei administra Gastronel+?

  • 1 capsula pe zi pentru prevenirea tulburarilor gastro-intestinale;
  • 1 capsula de 2 ori pe zi, atunci cand calatoresti, mai ales in zone cu alimentatie “incerta”; indicat este sa incepi tratamentul cu 4-5 zile inaintea calatoriei propriu-zise;
  • 1 capsula de 2 ori pe zi, pe toata durata tratamentului, plus 1 saptamana dupa incetarea acestuia, ca tratament asociat antibioterapiei sau terapiei cu antiinflamatoare nesteroidiene;
  • Impotriva refluxului acid, gastritei, durerilor abdominale, constipatiei, diareei sau flatulentei, se vor administra 2-3 capsule pe zi, in functie de severitatea simptomelor si de raspuns;
  • Se poate administra, pe stomacul gol sau impreuna cu mesele si se inghite capsula cu un pahar mare cu apa.

Lucruri de retinut despre digestie:

  • Digestia este importanta pentru descompunerea alimentelor in nutrienti, pe care organismul ii foloseste pentru energie, crestere si reparare celulara;
  • Digestia functioneaza prin mutarea alimentelor de-a lungul tractului gastrointestinal;
  • Digestia este procesul care incepe prin mestecarea alimentelor si se sfarseste in intestinul subtire;
  • Odata ce alimentele trec prin tractul gastro-intestinal, se amesteca cu sucurile digestive, ceea ce face ca moleculele mari de alimente sa se imparta in molecule mai mici. Organismul absoarbe apoi aceste molecule mici prin peretii intestinului subtire in sange, pe care le livreaza in tot restul corpului;
  • Reziduurile digestive trec prin intestinal gros si apoi in afara corpului, prin scaun;
  • Sucurile digestive contin enzime care descompun produsele  alimentare in diferite substante nutritive;
  • Intestinul subtire si, partial, intestinul gros, absorb moleculele alimentare, dar si apa, vitaminele si mineralele, si le trimit in alte parti ale corpului pentru stocare sau transformare chimica suplimentara;
  • in toate aceste procese, probioticele au un rol esential.

In loc de concluzie, iata 6 modalitati de a-ti imbunatati sanatatea tractului digestiv:

  1. Incepe sa ai o rutina in ceea ce priveste exercitiile fizice;
  2. Hidrateaza-te suficient si obisnuieste-te sa bei multa apa;
  3. Asigura-te ca incluzi suficiente fibre in dieta ta;
  4. Incepe sa adopti o dieta saraca in grasimi;
  5. Consuma alimente bogate in probiotice;
  6. Practica o igiena sanatoasa pentru o digestie mai buna.