Cum putem reduce mortalitatea doar prin alimentație

11 milioane de oameni au murit în 2017 doar din cauza alimentației incorecte.

Mai mult decât atât, dacă se corectează dezechilibrul alimentar, unul din cinci decese poate fi prevenit. Print-o măsură atât de simplă se pot preveni peste 2 milioane de decese anual.

Dar ce înseamnă alimentație incorectă?

Înseamnă consum excesiv de sare, băuturi carbogazoase, carne procesată, grăsimi procesate, zahăr.

Și consum insuficient de legume, fructe, lactate, nuci și semințe, cereale integrale, acizi grași omega 3 din fructe de mare sau pește, fibre.

Ce este chiar mai important, conform unor studii recente, este mult mai important și benefic să creștem consumul de alimente corecte, decât să scădem consumul de alimente interzise.

Așadar, prin simpla creștere a consumului de fructe, legume, nuci și semințe, cereale integrale, lactate și fructe de mare sau pește ne putem îmbunătăți starea de sănătate, prelungi viața și crește calitatea vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *